Obiščite nas tudi tu:

Priča

Dokumentarni film Priča (The Witness)

Priča je večkrat nagrajeni dokumentarni film skupine Tribe of Heart. Predstavi zgodbo posameznika (Eddie Lama), ki se je večino svojega življenja bal in izogibal živali, potem pa mu je ljubezen do muce odprla srce in ga navdihnila k reševanju zapuščenih živali in širjenju svojega sporočila o sočutju po ulicah New Yorka. Eddiejeva pripoved o izjemni spremembi zavedanja je prežeta s humorjem in iskrenostjo. Tukaj je predogled filma:

Na tisoče ljudi po svetu je kupilo DVD in film delilo s svojo družino in prijatelji ter ob tem poskrbelo, da so na film postali pozorni tudi novinarji, televizijski voditelji, slavne osebe in politični vodje. Navdušeni gledalci so v svojih skupnostih, lokalnih kino dvoranah, šolah, univerzitetnih kampusih, knjižnicah in raznih priljubljenih lokacijah organizirali na stotine javnih predvajanj. Prav tako so Pričo predstavili mednarodnemu občinstvu in v sodelovanju z nami poskrbeli za prevode filma v več jezikov. Ta prizadevanja se nadaljujejo še danes. Pričo si je mogoče brezplačno ogledati v posebej za to ustvarjeni spletni dvorani za predvajanje.

Tukaj vstopite v spletno dvorano za predvajanje.

Otvoritev slovenske dvorane za predvajanje je bila na mednarodni dan za pravice živali, 10. decembra 2012, ob 19:30. Istočasno se je pričelo premierno predvajanje filma za medije in znane osebnosti, ki so sodelovale v akciji 100 znanih za Slovenijo brez krzna. James LaVeck, producent dokumentarnega filma Priča, je zbrane tako nagovoril:

Za živali. Za ljudi. Za planet.